KAMMERER EDINA BLISS

Szakrális utazás: Delphoi jósda

A Z   É R Z É K E K   T Á G U L Á S A

 

Delphoi-t az archaikus időkben a világ közepének tartották és az ókor legnépszerűbb jóshelye volt. Az itt található Apollón-templom szívében égett az „isteni fény”, az az örökmécses, amelynek lángját Prométheusz az Olümposzról lopta az embereknek. Azért indulunk útnak, hogy ezt a fényt magunkhoz vegyük és elkezdjük táplálni általa a sajátunkat. 

Ezen a kultuszhelyen a mai napig érezhető az a különleges energia, ami a jóslatokat körbefonta. Egyszerre érezhető a múlt, a jelen és a jövő. Sosem tűnt el igazán az a fény, ami innen indult útjára, csak átlakult. Ahogy az emberiség változik, úgy idomul ennek a helynek a rezgése a ma emberének a képességeihez. Az ereje visszahúzódott a láthatatlan világba, s onnan várja azokat a kalandorokat, akik a kapcsolatot keresik vele.

 

A paradigmaváltás során új emberré kell válnunk. Ez az újjászülető ember egyik képessége a médiumokéhoz hasonló, különleges érzékenység. Sokan vélik úgy, hogy az új évezred a természetfeletti érzékelés korszaka lesz. Ez a ráhangolódás egy természetes folyamat, amelynek során az 5 érzékszervünket élesztjük fel és hangoljuk át. Ezzel az utazással ezt a folyamatot szeretnénk megtámogatni. 

A tholosz a delphoi szentélyek fő romjaitól nem messze található. A templom funkcióját nem ismerik pontosan. Szerintünk egy gyógyító szentély volt, amelyben szertartásokat végeztek a jóslatok után/kapcsán. Amikor valaki átél egy próféciát, az elindít benne egy érzékeny folyamatot, mert egy tudatnövekedés veszi kezdetét.

 

🔶 É R Z É K E L É S 🔶

 

Meg kell tanulnunk egészséges és építő módon használni a szabad akaratot, mint szellemi képességet. Mindannyian felelősséggel tartozunk a saját életünkért és elég erősek vagyunk ahhoz, hogy reményteli jövőt építsünk. Ezen a helyszínen a szaglással és a látással fogunk foglalkozni. 

Egy különleges illat rituáléval a szaglásunkon keresztül bejuttatjuk az információt a szervezetünkbe és előkészítjük magunkat a belső munkára. Mindezt azért tesszük, hogy a belső határvonalak el tudjanak mozdulni. A fizikai szemünk energetizálásával egy belső dinamikát mozdítunk elő, ami a földelésünket támogatja majd. A 21. században megtapasztalhatjuk, hogy hol húzódnak a tudatunk korlátai. Ahogy a testi tudat korlátaihoz érünk, valójában a legfontosabb határvonalat ismerjük meg, – azt, ameddig a képességeink terjednek. Ezen szeretnénk túljutni és tovább tágulni. 

 

🔶 K A P C S O L Ó D Á S 🔶

 

Egyes mítoszok annak tulajdonítják a Delphoi szentély áradó jóserejét, hogy ott van a Föld közepe. A legenda szerint Zeusz egykor két sast (vagy két hollót) bocsátott fel a Föld két ellentétes széléről, hogy azok találkozási helyéről megtudja, hol van a világ „köldöke”. A sasok ott egy tojás alakú kőre, az Omphalosz-ra telepedtek. A követ ma a delphoi Régészeti Múzeum kiállítási darabjai között őrzik.

Az utazásunk szempontjából a köldökcsakra különös figyelmet kap, hiszen a zsigeri megérzéseink innen indulnak el. Minél magasabbra érünk majd ezen a területen, annál inkább sikerül majd nézőpontot váltanunk és elkezdjük a belső hallásunkat felszabadítani. Minél inkább be merjük emelni az érzékelésbe a belső hangot, annál inkább merjük a valódi utunkat járni. “Isten titkait nem ismerhetjük. Az erő, amellyel befolyásolhatjuk az eseményeket, természetes tudásunk mérhetetlen nagyságából ered, ez pedig közvetlenül a szabad akartban gyökerezik.” Nostradamus

 

🔶 S Z E R E L E M 🔶

 

Az egyik legerősebb alkímia. Ki más kísérhetne bennünket ezen az úton, mint Aphrodité – a szerelem görög istennője. Ellátogatunk Akrokorinthosz-ba, ahol megnézzük az Aphrodité templom romjait. Itt az érintésé és az ízlelésé lesz a főszerep. Ahhoz, hogy a képességeinket élni tudjuk, szerelembe kell esnünk önmagunkkal és az élettel. Felfedezhetjük azt a belső utat, amely megnyitja az érzékiség kapuját bennünk. Amikor elmélyítjük az önmagunk iránt érzett szeretetet, megszületik bennünk a valódi szándék, hogy szeressünk és másokat szolgáljunk, ez feltárja előttünk a minden lélek között ott feszülő kapcsolati hálót.

Ha a források bőségét helytelen módon használjuk fel az élet valamely területén, szükségszerű, hogy valami másban megtapasztaljuk a hiányt is. Ha nem tudunk az élettel szerelembe esni, ha nem látjuk, hogy ez az inkarnáció, amit választottunk mitől értékes, a hétköznapokban egy megrekedés alakul ki, amely megfojtja a szenvedélyt bennünk.

🔶🔶🔶

Zárásként Kippában a tengerparton fűzzük majd össze a felismeréseinket és a tapasztalatainkat. Az érzékenység a korábbi években gyengeségnek számított, azonban az új paradigmában erősséggé alakul. Az új tudatosság gyakorlati spiritualitást jelent. A gyakorlati alkalmazás nem csak azt jelenti, hogy pozitív szemlélettel közelítünk a modern élet kihívásaihoz. Arra is készen kell állnunk, hogy kreatív módon kezeljük azokat a régi rejtélyeket, amelyek az élet céljáról szólnak.

Egy lassulásra hívunk Téged, amelyben megszólítjuk a lélek nyugalmát. Fontos, hogy az elme csendességében az időt máshogy lássuk, máshogy érzékeljük. Ha az időt Egynek látjuk, tudjuk, hogy szólítanak bennünket. Talán Delphoi Téged is hív most, hogy az időn kívül visszautazz a múltba az ősi romok közé, s ott rátalálj a jövődre. Egy új jövőre, amit az érzékenységed vezet. 

 

R É S Z L E T E K

🔺 Az utazás időpontja: október 4. – október 7.
➡ Október 4-én délután érkezünk Athénba, innen bérelt autókkal indulunk tovább Delhoiba, este érkezünk meg.
➡ Október 5-én 2 helyszínt látogatunk meg Delphoi városában.
➡ Október 6-án ellátogatunk az Acrokorinthoszra, itt töltjük az egész napot.
➡ Október 7-én délelőtt Kippába megyünk a tengerpartra, délután indulunk vissza a repülőtérre.

🔺 Az utazás ára: 190.000.- Ft + a repülőjegy. Athén-ba repülünk, ez most kb. 60ezer Ft, Ancsa segít a repülőjegy foglalásban. 

🔺 Barátnőm Nagy Annamária segít az utazással kapcsolatban. Vele az ancsamari@yahoo.com emaill címen keresztül tudod felvenni a kapcsolatot.

🔺 Arra kérünk, hogy ne nagy bőrönddel gyere (a köztes utakat bérelt autókkal tesszük meg és a kényelmes utazáshoz a kis bőrönd a praktikus). Tehát a repülőjegy vásárláskor egy kézi táska és egy kabin bag-et célszerű venni.

🔺 Az ár (a 190ezer Ft) tartalmazza a helyszínen a szállást, az autóbérlést, az üzemanyagot, autópálya díjakat, a helyszíneken a belépőt, de nem tartalmazza az étkezéseket. Ezt mindenkinek magának kell majd megoldnaia egyénileg.

🔺Az utazásra a barátnőmnél, Nagy Annamáriánál lehet majd jelentkezni. A technikai információkkal kapcsolatban minden segítséget megad, én pedig szívesen válaszolok a programmal kapcsolatos kérdésekre. Minden résztvevőt időben fogunk tájékoztatni arról, hogy mit érdemes hozni, mivel kell készülni.

🔺A részvételt a repülőjegy megvételével és 50ezer Ft előleggel tudod biztosítani. A fennmaradó összeget, ha könnyebb úgy számodra, két részletben kell majd elutalni. Jelentkezéskor minden további részletet megadunk.

Remélem Veled is találkozunk ezen a csodás utazáson!
Szeretettel: Edina és Ancsa🌺

 

Bővebb információ:
Kammerer Edina Bliss
edina.kammerer@gmail.com
+36 20 399 7177

A cikket saját fotókkal és szerzői joggal ellátott képekkel illusztráltuk. 

error: Content is protected !!