KAMMERER EDINA BLISS

SOULHEALTH® Csakraprogram

Ez a program a csakrákoz tartozó archetípusokra épül. Minden csakrához tartozik egy negatív archetípus, ami feloldásra vár és egy pozitív, amit érdemes felszabadítani. Ennek a programnak erőteljes tisztító hatása van, mert segít felülírni a szerepeinket, amikbe esetleg be vagyunk ragadva.

A foglalkozások alkalmával elmélyítjük a tudásunkat a csakrákról, a helyüket illetően, hogy melyik szervre hatnak, így milyen tüneteket produkálhatnak a nem jól működő energiakerekek. Mindegyik csakrához tartozik egy mantra, ezt belerezegtetjük az auránkba, hogy a minket körülvevő finom energiaburokban is meginduljon a tisztulás és gyógyulás. Átbeszéljük a pozitív-negatív archetípusokat, csinálunk rájuk energetikai oldásokat, a végén pedig csinálunk a csakrára vonatkozó meditációt, amelyben lehorganyozzuk az elindult változásokat.


A csakrákról

 

1. GYÖKÉRCSAKRA

💎 Negatív archetípus: az áldozat
💎 Pozitív archetípus: az anya

Egyensúlyban lévő energia: amikor a gyökércsakrában az energia egyensúlyban van, akkor biztonságban érezzük magunkat, úgy érezzük, hogy szeretnek bennünket, támogat a föld és szívesen vagyunk a családunkkal. Könnyen elérjük a céljainkat, és ősbizalom van bennünk, hiszünk abban, hogy a világ egy biztonságos, jó hely. Optimisták vagyunk a Föld bőkezűségével kapcsolatban. Jól érezzük magunkat a fizikai testünkben és élvezzük a mozgást.

Gátolt energia: fizikai szinten kialakulhatnak bélproblémák: székrekedés, hasmenés, előfordulhat remegés, lábproblémák, bizonytalanság, van, akinek a csontja törik, vagy gerincproblémái vannak. Problémk lehetnek a vérkeringéssel, ami olyan tüneteket okozhat, mint a magas vérnyomás, az aranyér, a Raynaud-szindróma, fásultság is előfordulhat. Érzelmi síkon a világ félelmetes helynek tűnhet, és a gátolt gyökércsakrájú emberek úgy érzehetik, hogy mások csak ártani akarnak neki. A figyelem elsősorban csak a saját vágyak kielégítése körül forog, pl. a pénz, vagyon és ennek az elvesztésétől való félelem körül. Néhányan, akik itt gátolt energiával rendelkeznek labilissá, következetlenné, nyugtalanná és megbízhatatlanná válhatnak. Előrfordulhatnak kosszal és baktrériumokkal kapcsolatos rögeszmék.

 

2. SZAKRÁLIS CSAKRA

💎 A negatív archetípus: a mártír
💎 A pozitív archetípus: az uralkodó

Egyensúlyban lévő energia: ezek az emberek tele vannak ártatlan csodálkozással, örömüket lelik a világban, lelkesednek az életért és értékelik annak szépségét. Kreatívak, magabiztosak, nyitottak, szexualitásukat természetesen fejezik ki, bűntudat nélkül. Elfogadják a testüket és jól érzik magukat a bőrükben. Nem terheli őket túlméretezett egó, vagy alacsony önértékelés. Pénzügyekhez való hozzáállásuk kiegyensúlyozott és nagyvonalú. Figyelmesek másokkal és tiszteletben tartják saját érzéseiket.

Gátolt energia: akinél nem működik ez az energia nehezen viseli el az élet megpróbáltatásait, és nem képes meglátni az élet nagyobb összefüggéseit. Magányos mártírrá válhat, aki bizonytalan és tele van a világ iránti gyanakvással. Szemlélete pesszimista. Testi szinten szexuális zavarok jelentkezhetnek, pl. impotencia, frigiditás, vagy vese- és hólyagproblémák, a hát alsó részének a fájdalmai, petefészekciszták és prosztataproblémák jelzik a gátolt energiaáramlást. A hát alsó részével kapcsolatos problémák és a prosztataproblémák gyakran kapcsolódnak hirtelen pénzügyi veszteséghez. Akinél itt nincs harmónia, gyakran érezheti magát értéktelennek, nincs spirituális kapcsolata önmagával és ezt túlkompenzálja pénz felhalmozásával – ezért ennek elvesztése megsemmisítő élmény lehet számára.

 

3. NAPFONAT CSAKRA

💎 A negatív archetípus: a szolga
💎 A pozitív archetípus: a harcos

Egyensúlyban lévő energia: amikor egyensúlyban van itt az energia, akkor erősek és magabiztosak vagyunk és tisztában vagyunk a világban betöltött helyünkkel. Ezért nem kell túlságosan erőteljesen érvényesítenünk az akaratunkat vagy a célunk elérését. Mások tisztelnek, és mi is tisztelünk másokat. Ezt a tiszteletet véleményeinknek, egyéniségünknek és nyugodt erőnknek köszönhetjük. Harcosok vagyunk, képesek vagyunk határozottan és optimistán szembenézni a mindennapi kihívásokkal. Ezek az emberek megtalálták az egyensúlyt a spirituális és materiális világ között, ez pedig a higgadtság és az állandóság érzetét biztosítja.

Gátolt energia: testi szinten emésztési problémák, cukorbetegség, fekélyek, bulimia, anorexia, a mértéktelen evés, haspuffadás, epekő, máj vagy szemproblémák. Problémák alakulhatnak ki a máj-, az epehólyag-, a gyomor-, a lép-, és a vesemeridián mentén. Ha a gátolt energia túl erős, akkor az illető zsarnoki, agresszív, rámenős lehet, aki semmibe vesz másokat. A személyiségektől függően lehet munkamániás, materialista, dühös, uralkodó, hiú vagy prűd. Ha a gátolt energia gyenge, akkor az illető félhet az egyedülléttől, bizonytalan, állandó megnyugtatást igényelhet. Hiányozhat belőle az önbizalom, lehetséges, hogy szelíd, engedékeny és képtelen kiállni saját magáért. Könnyen elcsügged, az életet akadályokkal telinek látja. Az ebben a csakrában lévő blokk megakadályozza a felső csakrák megnyitását.

 

4. SZÍVCSAKRA

💎 A negatív archetípus: a színész
💎 A pozitív archetípus: a szerető

Egyensúlyban lévő energia: az ilyen ember kedvességet, nagylelkűséget és toleranciát sugároz, a szeretetteljes kedvességet gyakorolja. A szívcsakrában erős emberek rendelkeznek azzal a képességgel, hogy megváltoztatják a világot maguk körül. Az ilyen emberek rendelkeznek a gyógyítás képességével, időnként, csupán a jelenlétük gyógyító hatású.

Gátolt energia: testi szinten szív és keringési problémák jelentkeznek, tüdőbetegségek pl. asztma, hörghurut és más légzési problémák. Dönthetünk a dohányzás mellett – ami igazán érzéketlen cselekedet önmagunkkal szemben; a mellkas időnként olyannak tűnik, mintha páncél venné körül, ha az illető hozzászokott érzései megkeményítéséhez vagy elfojtásához. Gyakran összeomlik a mellkas a depressziótól, vagy attól, hogy az ember képtelen beleadni a szívét a dolgokba. Érzelmileg a problémák teljes skálája lehet: szívtelenség, a megbocsátás hiánya, birtoklási vágy, önzés és kegyetlenség. Előfordulhat nagyon sértő viselkedés és visszaélés a szeretettel. Aki ezen a téren szenved, értéktelennek, függő helyzetben lévőnek és megfosztottnak érezheti magát. Az egyensúlytalanság másik formája az, ha túl sokat ad és ezt viszonzás reményében teszi, vagy úgy, hogy kapni nem képes. Akinek gátolt itt az energia, gyakran magányosnak érzi magát és azt tapasztalja, hogy a világ tele van szomorúsággal, beszélgetései a sérelmek kitárgyalásából állnak és a múlton rágódik.

 

5. TOROKCSAKRA

💎 A negatív archetípus: a csendes gyermek
💎 A pozitív archetípus: a kommunikátor

Egyensúlyban lévő energia: ezek az emberek lelkesítő társaságot jelentenek, és tisztelettel tekintenek rájuk. Mindig az igazat mondják és érthetően beszélnek. Mindenféle emberrel képesek jól kommunikálni. Nem ítélkeznek, életük kreatív, ösztönzően hatnak másokra, a vitákban fantáziadús megoldást hoznak. Erős, pszichés képességekkel rendelkeznek. Leginkább azzal gyakorolnak hatást, hogy tisztában vannak saját hibáikkal és őszinteségük közvetlenségével. Nem manipulálhatóak, biztosak a döntéseikben, melyet egy felsőbb erő hatása alatt hoztak. Könnyen meditálnak.

Gátolt energia: az ilyen embernek szómenése van, pletykál vagy lehurrog másokat. Lehet dogmatikus, ítélkező és öntelt. Emellett megbízhatatlannak tűnhet és ellentmondásos nézeteket is vallhat. A test és az elme közötti gyenge kommunikáció olyan problémákhoz vezethet, amelyek vagy az érzéseivel és annak a testre gyakorolt hatásaival kapcsolatosak, vagy az érzéseitől való teljes elkülönülés váltja ki. Az illető kemény lehet saját magával, vagy egyetért mások róla alkotott képével. Ez eltávolíthatja valódi énjétől, amit gyakran szavak tömkelegével álcáz. A gátolt energia megnyilvánulhat dadogásban, csúnya beszédben, tisztességtelenségben. Fizikailag a torok területének környékén lehetnek gondok, általános merevség jelentkezhet a nyak és váll körül. Tudattalan védekezésként előfordulhat, hogy a fülek környékén van a feszültség.

 

6. HARMADIK SZEM CSAKRA

💎 A negatív archetípus:az értelmiségi
💎 A pozitív archetípus:
az intuitív

Egyensúlyban lévő energia: természetes módon vonzódunk azokhoz az emberekhez, akik kiegyensúlyozott energiával rendelkeznek ezen a területen. Tiszteltetet ébresztenek, anélkül, hogy igényelnék azt és gyakran nagyon szerények. Az emberek automatikusan kérik a bölcs útmutatásaikat és bíznak a hozzáértésükben. Könnyedek és humorosak, örömüket lelik a világban, mintha egyfajta hála állapotában élnének. A puszta jelenlétük is felemelő hatású, összhangot éreznek a világgal.

Gátolt energia: akinél gátolt itt az energia, az az életét teljes mértékben anyagi síkon tapasztalja meg, a vagyonban keresi a vigasztalást, és nem motivált arra, hogy a földi dolgokon túl tekintsen. Elméje racionális gondolatokhoz igazodik, a mélyebb jelentéseket visszautasítja. Az intellektuális törekvések vannak nála túlsúlyban és önteltté válhat azzal kapcsolatban, amit tud. Kevés időt szán az elmélkedésre, abban hisz, hogy a világ olyan, amilyennek látja és visszautasítja a spiritualitást. Ez gyakran elégedetlenség, elszigeteltség és üresség érzéséhez vezethet. Mentálisan lehet depresszív, fejfájós, szenvedhet zavarodottságtól, a gondolatok kuszaságától, és lehangoló jövőképet lát maga előtt. Kialakulhat tanulási nehézség, időnként idegrendszeri zavarok, zöldhályog és más szemproblémák is.

 

7. KORONACSAKRA

💎 A negatív archetípus: az egoista
💎 A pozitív archetípus: a guru

Nyílt energia: ha megnyílik itt az energia, kiszabadulunk az illúziók börtönéből, és ez átalakítja az emberi tudatosságot. A hosszú éveken át rendszeresen végzett spirituális gyakorlatok, és az olyan életvitel, amit tekintettel van más élőlényekre és bolygókra, növeli annak az esélyét, hogy elérjük a megvilágosodást. Gyakran előfordul, hogy ennek a területnek a megnyílásakor az ember spirituális krízisen megy át – a lélek sötét éjszakáján – amikor az ego feloldódik. Az ilyen időszakok azt üzenik, hogy figyeljünk mélyebben befelé. Ha a pihenésre és elmélyülésre intő jeleket figyelmen kívül hagyjuk, előfordulhat, hogy elveszítünk egy lehetőséget. Amikor ebben a csakrában az energia megnyílik, a hat alsó csakrában lévő bármilyen elzáródás feloldódik és az energia mindegyikben a legmagasabb frekvencián rezeg.

Szunnyadó energia: a legtöbbünkön, bár különböző mértékben, de eluralkodik a szorongás, a félelem, a kétség életünk némely időszakában. Ezek az aggodalmak kapcsolatosak lehetnek a társadalmi státusszal, egészséggel, az elhagyatottsággal, a pénzügyekkel, az érzelmi életünkkel, vagy bármi mással. Ha egészségügyi gondok, depresszió, elégedetlenség vagy becsvágy jellemeznek – a kozmikus egységet nehéz elképzelni. Hiányozhat belőlünk a fegyelem a fegyelem a spirituális gyakorlatok rendszeres végzéséhez és figyelmen kívül hagyjuk az intuíciónkat. Nyugtalanítanak a körülöttünk zajló események. Azt tartsuk észben, hogy mindig van lehetőség ezeknek a leküzdésére.

 

👉 A program ára: 20 000 HUF

👉 A programokra előzetes bejelentkezés szükséges. A friss időpontokat keresd az AKTUÁLIS menüben.

 

Előzetes bejelentkezés:
Kammerer Edina Bliss

+36 20 399 7177
edina.kammerer@gmail.com

A cikk illusztrálásához a Shutterstock fotókönyvtár jogtiszta fényképét használtuk.

 

error: Content is protected !!